Annons
Nyheter

Doldisar tog chansen: "Blir lyxproblem"

När konkurrensen i Tre Kronor är på väg att skärpas klev ett par doldisar fram. Både Jacob de la Rose och Dennis Everberg gjorde mål när Slovakien besegrades med 4-3 efter förlängning. - Det är klart att det blir ett lyxproblem för tränarna, sade Jacob de la Rose.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

I samband med matchstarten kom det officiella beskedet från Svenska ishockeyförbundet att backen Mattias Ekholm och forwardsduon Viktor Arvidsson och Filip Forsberg, alla från Nashville, är klara för spel i VM.

Arvidsson landar redan på söndagen och är aktuell för att hoppa in direkt och spela mot Schweiz senare på kvällen. Ekholm och Forsberg kommer på måndag och spelar i gruppfinalen mot Ryssland på tisdag.

Annons

Med Patric Hörnqvist, Pittsburgh, också på ingång - detaljer återstår - kommer konkurrensen på forwardssidan att skärpas och några av de som spelar nu hamnar på läktarplats.

"Grymt bra spelare"

Everberg och de la Rose, ytterforwards i tredje- respektive fjärdekedjan, visade med varsitt mål att de vill fortsätta spela.

””

Jacob de la Rose sköt 3-1-målet med en projektil. Det var hans första landslagsmål i karriären.

””

Spelat ihop

I JVM har de till och med varit kedjekamrater.

””
””

Men han hoppas klara konkurrensen och bli kvar i laget. Därför var debutmålet - hans första poäng i VM - desto skönare.

””

Svenskarna tappade sin 3-1-ledning, och sin första poäng i VM, men kunde till slut avgöra i förlängningen då Mika Zibanejad slog till i numerärt överläge. Han sökte passning till Rickard Rakell, men pucken studsade på slovakiske backen Andrej Sekera och in i mål.

””

KHL-forwarden från Neftechimik hyllade den gula väggen av svenska supportrar som gjorde inramningen i ett utsålt Royal Arena, 12 490 åskådare, magisk.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons