Annons
Nyheter

Zlatan kräver inget skadestånd

Zlatan Ibrahimovics stämningsansökan mot före detta förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, har nu lämnats in. Fotbollsstjärnan kräver inget skadestånd utan endast ersättning för rättegångskostnaderna. Stämningsansökan lämnades in till tingsrätten i Karlstad.(TT)
Publicerad 12 april 2016

Stämningsansökan lämnades in till tingsrätten i Karlstad. Zlatan Ibrahimovics ombud väcker åtal mot Ulf Karlsson för i första hand grovt förtal och i andra hand förtal.

Anledningen är det uttalande som Karlsson gjort där han sagt att fotbollsstjärnan var dopad under sin tid i italienska storklubben Juventus. "Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad", sade Karlsson i samband en träff med Värmlands idrottshistoriska sällskap där just dopning var ett av ämnena.

Annons

Grovt brott

"Brottet är grovt med hänsyn till uttalandenas innehåll och den spridning som uttalandena fått samt de personliga, idrottsliga och ekonomiska konsekvenser har fått eller kan komma att få för Zlatan Ibrahimovic", står det i stämningsansökan, som TT tagit del av.

Man skriver också att det "föreligger risk för att Zlatan Ibrahimovic drabbas av betydande ekonomisk skada i form av exempelvis förluster av nuvarande och framtida sponsorintäkter". Bland de skriftliga bevis som tas upp i stämningsansökan återfinns utdrag från en rad olika dagstidningar, såväl svenska som internationella som rapporterat om händelsen. Även vittnesförhör med den journalist på Nya Wermlands-Tidningen som först rapporterade om Ulf Karlssons uttalanden omnämns i ansökan.

Inga kommentarer

TT har varit i kontakt med ett av Ibrahimovics två ombud, advokaten Nils Petersen vid Fredersen Advokatbyrå i Malmö:

””

TT har även sökt Ulf Karlsson för en kommentar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons