Nyheter

Zlatan på väg mot rekordsäsong

Statistiken är tydlig: Zlatan Ibrahimovic är på väg mot sin bästa ligasäsong i Paris SG. Hittills har han gjort mål var 78:e minut. - Jag är nästan mållös över hur bra han är just nu, säger fotbollsexperten Anders Andersson. "Den bästa hittills.(TT)
Publicerad 12 februari 2016

"Den bästa hittills." Zlatan Ibrahimovic har i sin app själv konstaterat hur framgångsrik ligasäsongen har varit för anfallaren.

Statistiken för Ligue 1 ger honom rätt.

På 1 639 spelminuter i den franska toppfotbollen har 34-åringen gjort 21 mål och åtta assist. Det innebär att den svenske landslagstjärnan har gjort mål var 78:e minut och poäng var 56:e.

Det är bara Ibrahimovics debutsäsong i Frankrike som är i närheten av samma nivåer. På 2 974 spelminuter hittade han rätt vid 30 tillfällen och spelade fram sina lagkamrater till sju mål. Statistik visar att han gjorde mål var 99:e minut och poäng var 80:e.

””
””

Imponerade hunger

TT: Vad är det som ligger bakom utvecklingen?

””
””

Zlatan Ibrahimovics formtopp är en stor del av att PSG just nu är uppe i 34 raka ligamatcher utan förlust.

Men att anfallaren gör mål var 78:e minut är en siffra som Anders Andersson tonar ner en aning.

””

Kandidat till CL-titeln?

Enligt Andersson är ligatiteln redan säkrad, PSG som möter Lille på lördagen har 24 poäng ner till Monaco, och han ser nu i stället fram emot klubbens framfart i Champions League.

Där tror han Chelsea avfärdas i åttondelsfinalen och att Paris-laget kan utmana om titeln.

””
””

TT