Nyheter

103 år gammal choklad hittad hos krigshjälte

Nio chokladkakor som är 103 år gamla har hittats i en plåtburk till en krigshjälte från första världskriget, skriver Sky News. Brittiska trupper som var stationerade i Frankrike under kriget fick burkar med chokladen skickade till sig under den första vintern.(TT)
Publicerad 3 juni 2018

Nio chokladkakor som är 103 år gamla har hittats i en plåtburk till en krigshjälte från första världskriget, skriver Sky News.

Brittiska trupper som var stationerade i Frankrike under kriget fick burkar med chokladen skickade till sig under den första vintern. I en burk som tillhörde soldaten Richard Bullimore från regementet i Leicestershire var bara en av de tio chokladkakorna uppäten. Den såldes nyligen på en antikauktion.

””

Han säger att chokladen ser ut att vara i gott skick men att han ändå inte skulle frestas att ta en tugga trots att experter säger att choklad sällan blir farligt över tid.

Richard Bullimore fick flera medaljer för sina insatser vid slag i Ypres 1915, bland annat när hans patrull angrep en mycket större fiendestyrka och orsakade stor skada.

TT