GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

50 000 liter olja har läckt ut i Oslofjorden

50 000 liter olja har läckt ut i Oslofjorden. Läckaget upptäcktes på onsdagskvällen och har kunnat härledas till en anläggning som tillhör Sporveien, den norska huvudstadens kollektivtrafikbolag.(TT)
Publicerad 31 maj 2018

50 000 liter olja har läckt ut i Oslofjorden. Läckaget upptäcktes på onsdagskvällen och har kunnat härledas till en anläggning som tillhör Sporveien, den norska huvudstadens kollektivtrafikbolag.

””

De största badplatserna i Oslo har stängts av i och med läckan. Personer som hann bada innan dess och svalde vatten uppmanas kontakta läkare.

Runtom i Oslofjorden har det placerats ut skydd för att oljan inte ska sprida sig ytterligare. Totalt var det tre silos som sprang läck i samband med att de skulle tömmas, varpå oljan rann ut i en älv som mynnar ut i fjorden.

Miljöstiftelsen Bellona har aviserat att läckaget kommer att anmälas. Norsk polis säger att det är för tidigt att avgöra om någon gjort sig skyldig till brott.

TT