Annons
Nyheter

Armenisk oppositionsledare manar till protester

Den armeniske oppositionsledaren Nikol Pasjinian lyckades inte få tillräckligt med stöd för att bli landets nye premiärminister. Efter omröstningen i parlamentet lämnade han byggnaden och uppmanade han sina anhängare att protestera genom civil olydnad.(TT)
Publicerad 1 maj 2018
””
””

Omröstningen slutade med 45 röster för Pasjinians kandidatur och 55 emot. Regeringspartiet valde att inte stödja honom, trots att Pasjinian var den enda kandidaten.

Den 42-årige tidigare journalisten Pasjinian, som lett de massprotester som tvingade bort den förre premiärministern Serzj Sargsian, hade behövt få stöd av 53 av parlamentets 105 ledamöter för att nå makten - däribland minst sex ledamöter från regeringspartiet, Republikanska partiet. De övriga partierna hade samtliga ställt sig bakom Pasjinian.

Annons

Den fattiga tidigare Sovjetrepubliken har de senaste veckorna skakats av omfattande politisk turbulens. I förra veckan lämnade den Moskvavänlige ex-presidenten Serzj Sargsian premiärministerposten, efter bara elva dagar på posten, till följd av protesterna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons