Annons
Nyheter

Bankchef rasar över statligt övertagande

Juan Carlos Escotet, vd för Venezuelas största privata bank Banesco, är upprörd över regeringens beslut att ta kontroll över dess verksamhet under 90 dagar.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

Juan Carlos Escotet, vd för Venezuelas största privata bank Banesco, är upprörd över regeringens beslut att ta kontroll över dess verksamhet under 90 dagar.

"Det finns inga finansiella skäl som rättfärdigar ett administrativt ingripande - inte under en dag, ännu mindre under 90", skriver Escotet i ett uttalande han lagt ut på Twitter.

Annons

Regeringen anklagar Banesco för att ha underlättat eller försökt dölja "attacker" på den lokala valutan bolívar. Elva av bankens toppchefer har gripits misstänkta för pengatvätt och samröre med kriminella.

Escotet, som är bosatt i Spanien, uppger att han rest till Venezuela för att arbeta för att cheferna ska friges och för att hålla möten med anställda.

I sitt uttalande uppmanar han venezuelaner att inte ta ut sina pengar från banken, som har omkring åtta miljoner kunder.

Sedan i mitten av april har 134 människor gripits i regeringens satsning mot vad man beskriver som kriminella nätverk som attackerar landets valuta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons