TT-Utrikes

Hundratals flydde Boko Haram vid byattack

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Hundratals personer fick fly sina hem efter att byn Maiborti i Nigeria attackerats av terrorgruppen Boko Haram. - De (Boko Haram) kom runt klockan 17. 30 och började skjuta i byn, så vi övergav våra hem och flydde till Maiduguri, säger bybon Abiba Kaka till AFP.(TT)

Hundratals personer fick fly sina hem efter att byn Maiborti i Nigeria attackerats av terrorgruppen Boko Haram.

– De (Boko Haram) kom runt klockan 17.30 och började skjuta i byn, så vi övergav våra hem och flydde till Maiduguri, säger bybon Abiba Kaka till AFP.

Enligt Babakura Kolo, som tillhör en civil milis i området, tvingades terrorgruppen på flykt efter strid, men byn Maiborti brann ner till grunden. Det är oklart om någon bybo skadades.

Maiborti ligger cirka fem kilometer från staden Maiduguri i nordöstra Nigeria. Boko Haram har under de senaste månaderna flera gånger attackerat grannbyar till Maiduguri i försök att inta staden där islamiströrelsen grundades 2002. Maiduguri är nu centrum för den nigerianska militärens kamp mot terrorgruppen.

Minst 27 000 människor har dödats och 1,8 miljoner har drivits på flykt i konflikten mellan Boko Haram och Nigerias regering som rasat sedan 2009.