Annons
Nyheter

Carl I Hagen snuvad på plats i Nobelkommittén

Det blev ingen plats i norska Nobelkommittén för Fremskrittspartiets förre ledare Carl I Hagen. När stortinget röstade om att fylla en ledig plats i den prestigefyllda kommittén förlorade Hagen mot Arbeiderpartiets Berit Reiss Andersen med 16 röster mot 86. Men utgången var väntad.(TT)
Publicerad 8 december 2017

Det blev ingen plats i norska Nobelkommittén för Fremskrittspartiets förre ledare Carl I Hagen. När stortinget röstade om att fylla en ledig plats i den prestigefyllda kommittén förlorade Hagen mot Arbeiderpartiets Berit Reiss Andersen med 16 röster mot 86.

Men utgången var väntad. I synnerhet som den omstridde Hagen inte var valbar, eftersom stortinget tidigare i veckan ändrade regelverket, så att sittande stortingsledamöter eller suppleanter inte kan komma i fråga.

””
Annons

Fremskrittspartiet ville att båda de vaktanta platserna i kommittén skulle vara föremål för omröstning nu. Men majoriteten i stortinget beslöt att Fremskrittspartiets plats ska stå tom tills partiet hittat en kandidat som inte strider mot de nya reglerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons