Nyheter

Rörd förlorare tackar för sig

Hillary Clinton känner stolthet och tacksamhet över kampanjen, men förlusten smärtar. - Jag vet hur besvikna ni är, jag är det också, säger Clinton med en röst som stockar sig lite, i sitt första offentliga framträdande efter förlusten.(TT)
Publicerad 9 november 2016
””

Hon gratulerar Donald Trump igen och säger att alla nu måste ge honom en chans att leda landet. Resultatet måste accepteras.

Måste få styra

””

Clinton pekar på att nationen måste enas, och säger sig vilja hjälpa Trump med det.

””

Hon vänder sig också till alla kvinnor, och påpekar att glastaket hon själv inte lyckats krossa kan sprängas snabbare än vad någon kan tro.

Gjort stolt

””

Hon säger, om Amerika, att "våra bästa dagar ligger fortfarande framför oss" och manar till att arbeta tillsammans för USA.

””

Hon uppmanade i talet sina anhängare och väljare att ta fasta på att demokrati innebär mer än att lägga en röst vart fjärde år, det handlar också om att stå upp för de värderingar och rättigheter man tror på i vardagen.

Clinton lämnade sin valvaka när valförlusten verkade nästan klar sent på valnatten, utan att säga något. I stället skickade hon fram sin kampanjchef för att tacka folket på vakan och säga att slaget ännu inte var förlorat, röster återstod att räkna.

Någon timme senare ringde hon dock till Donald Trump och gratulerade honom till segern.

TT