Annons
Nyheter

Colombias erkännande av Palestina ses över

En av Juan Manuel Santos sista åtgärder som president i Colombia var att erkänna Palestina som ett självständigt land. Men efterträdaren Iván Duque meddelar omedelbart att han ska "utvärdera" åtgärden.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

En av Juan Manuel Santos sista åtgärder som president i Colombia var att erkänna Palestina som ett självständigt land. Men efterträdaren Iván Duque meddelar omedelbart att han ska "utvärdera" åtgärden.

Brevet där Santos-regeringen förklarar att Palestina är en "fri, oberoende och självständig stat" är daterat den 3 augusti.

Annons

Några dagar senare, i tisdags, överlämnade Santos presidentämbetet till den nyvalde Duque. Och dennes likaledes nye utrikesminister meddelar nu att man ska se över erkännandet. "Regeringen ska noga utvärdera implikationerna och agera i enlighet med internationell rätt", heter det.

Duque har signalerat en hårdare linje än Santos, som fick Nobels fredspris för sin uppgörelse med gerillan Farc, i flera frågor. Exempelvis måste, enligt Duque, fredsavtalet nu "korrigeras".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons