Annons
Nyheter

Dåligt uppförande stoppar flygresan

När flyget blev försenat tog tre personer ut sin ilska genom att försöka slå en säkerhetskontrollant med en burk mjölk. Nu har de tre svartlistats hos större flygbolag för ociviliserat beteende i ett försök av Kina att få landets resenärer att sköta sig.(TT)
Publicerad 11 april 2016

När flyget blev försenat tog tre personer ut sin ilska genom att försöka slå en säkerhetskontrollant med en burk mjölk. Nu har de tre svartlistats hos större flygbolag för ociviliserat beteende i ett försök av Kina att få landets resenärer att sköta sig.

Förra året meddelade kinesiska myndigheter att elva olika handlingar skulle bli strängt förbjudna ombord på flyg och på terminaler, bland annat skadegörelse på säkerhetsanordningar och misshandel av besättningsmedlemmar. Kina är sämst i världen när det gäller flygförseningar och det är inte ovanligt att resenärernas frustration leder till våldsamma handlingar.

Annons

Förra året togs 23 personer in till förhör sedan de slagits med flygpersonal på grund av en försening som orsakats av dåligt väder.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons