Annons
Nyheter

Danmark: Fyra gripna för IS-värvning

Fyra personer har gripits i Danmark misstänkta för att ha låtit sig värvas till IS i Syrien för att begå terrorhandlingar. Gripandet gjordes i Köpenhamnsområdet genom ett samarbete mellan Köpenhamnspolisen och den danska säkerhetspolisen PET.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Fyra personer har gripits i Danmark misstänkta för att ha låtit sig värvas till IS i Syrien för att begå terrorhandlingar.

Gripandet gjordes i Köpenhamnsområdet genom ett samarbete mellan Köpenhamnspolisen och den danska säkerhetspolisen PET. De kommer att ställas inför häktningsdomare i morgon, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Annons

Polisen är förtegen om detaljer kring gripandet, men danska medier har rapporterat om en avspärrning tidigare i dag av ett lägenhetskomplex i Ishøj, en kommun strax utanför Köpenhamn, där gripanden ska ha gjorts.

Sedan lång tid försöker dansk polis att följa de så kallade Syrienkrigarna. En ung man har tidigare åtalats för att ha anslutit sig till IS och ha samlat in minst 20 000 danska kronor till IS. Rättegång mot honom kommer att hållas i maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons