Annons
Nyheter

Diplomatisk turné för att rädda Iranavtalet

Iran utrikesminister Mohammad Javad Zarif har anlänt till Peking. Den kinesiska staden är det första stoppet på en diplomatisk turné som syftar till att rädda kärnenergiavtalet som står på kollapsens rand sedan USA har dragit sig ur.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Iran utrikesminister Mohammad Javad Zarif har anlänt till Peking. Den kinesiska staden är det första stoppet på en diplomatisk turné som syftar till att rädda kärnenergiavtalet som står på kollapsens rand sedan USA har dragit sig ur.

Utrikesministern kommer senare att flyga till både Moskva och Bryssel för att samråda med representanter för de övriga länder som undertecknade avtalet 2015. Kina fanns bland de sex länder som ställde sig bakom avtalet, som innebar sanktionslättnader i utbyte mot insyn och bantning av det iranska atomenergiprogrammet.

””
Annons

USA:s president Donald Trump meddelade sitt beslut tidigare i veckan. Diplomater i Europa har varnat för att det kan komma att underminera åratal av tålamodsprövande arbete för att återupprätta relationerna med Iran.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons