Annons
Nyheter

Erdogan hotar stänga gräns och luftrum

Turkiet kommer snart att stänga sin gräns och sitt luftrum mot det område som kurderna kallar irakiska Kurdistan, varnar president Recep Tayyip Erdogan. Detta som en följd av folkomröstningen den 25 september som slutade med ett rungande ja till kurdisk självständighet.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Turkiet kommer snart att stänga sin gräns och sitt luftrum mot det område som kurderna kallar irakiska Kurdistan, varnar president Recep Tayyip Erdogan. Detta som en följd av folkomröstningen den 25 september som slutade med ett rungande ja till kurdisk självständighet.

Enligt Erdogan visar beslutet att genomföra folkomröstningen en "perfekt otacksamhet" av det kurdiska styret (KRG) i norra Irak. Direkt efter folkomröstningen skärpte Turkiet gränskontrollerna, men har hittills inte hotat med utökade sanktioner till exempel riktade mot de hundratusentals fat kurdiska olja som dagligen når världsmarknaden via Turkiet.

Annons

Nu, efter varningen om att stänga gräns och luftrum, undrar Erdogan hur de irakiska kurderna ska kunna klara av sin import och export

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons