Annons
Nyheter

EU slutförhandlar om Frontex

EU-länderna är redo att inleda slutförhandlingar med EU-parlamentet kring förslaget om att kraftigt uppdatera gränsenheten Frontex till en gemensam gräns- och kustbevakningsstyrka. "Vi behöver effektiva gränskontroller för att bättre kunna ta hand om migrationsflöden och förbättra säkerheten för våra medborgare.(TT)
Publicerad 7 april 2016

EU-länderna är redo att inleda slutförhandlingar med EU-parlamentet kring förslaget om att kraftigt uppdatera gränsenheten Frontex till en gemensam gräns- och kustbevakningsstyrka.

"Vi behöver effektiva gränskontroller för att bättre kunna ta hand om migrationsflöden och förbättra säkerheten för våra medborgare. Jag är glad över att det brådskande i det här har förståtts och att vi har kunnat nå en snabb uppgörelse", säger Klaas Dijkhoff, migrationsminister i EU:s nuvarande ordförandeland Nederländerna, i ett uttalande sedan länderna enats på ambassadörsnivå i onsdags.

Annons

Sverige var inledningsvis starkt skeptiskt till planerna, som presenterades av EU-kommissionen i december, men har svängt i takt med hur förslaget förändrats under tiden.

””

Målet är att enas om planerna före halvårsskiftet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons