Nyheter

Fler gripna i avlyssningshärva

Turkisk polis har gripit fler misstänkta för inblandning i olaglig avlyssning av bland andra president Recep Tayyip Erdogan. Åklagare i Istanbul har gett order om att gripa 21 poliser, uppger den turkiska nyhetsbyrån Anatolia. Det är den nionde arresteringsvågen sedan i juli i fjol.(TT)
Publicerad 8 februari 2015

Turkisk polis har gripit fler misstänkta för inblandning i olaglig avlyssning av bland andra president Recep Tayyip Erdogan. Åklagare i Istanbul har gett order om att gripa 21 poliser, uppger den turkiska nyhetsbyrån Anatolia. Det är den nionde arresteringsvågen sedan i juli i fjol.

Myndigheterna hävdar att polisen utfört avlyssningen på begäran av Erdogans ärkefiende, den USA-baserade muslimske ledaren Fethullah Gülen för att dra in presidenten i en korruptionshärva. För ett år sedan dök det upp inspelningar som påstås avslöja Erdogan när han ber sin son Bilal att gömma undan motsvarande över 300 miljoner kronor i kontanter.

Presidenten avfärdar dock inspelningen som ett "illvilligt påhitt".

Förra veckan frös turkiska myndigheter ett konto tillhörande Gülen, vilket fördömdes av oppositionen som sade att tilltaget underminerar investerares förtroende för landet.

Senast i januari greps ett tjugotal personer. Bland de gripna fanns höga tjänstemän vid landets telemyndighet.

TT