Annons
Nyheter

Flera döda av giftigt risvin

Minst 13 personer har dött och närmare 150 har fått uppsöka sjukhus i centrala Kambodja efter att ha druckit giftig vätska de senaste dagarna, skriver nyhetsbyrån AFP. Hälsodepartementet uppger att de har hittat höga halter av metanol i prover av hembränt risvin, vilket kan vara mycket giftigt.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Minst 13 personer har dött och närmare 150 har fått uppsöka sjukhus i centrala Kambodja efter att ha druckit giftig vätska de senaste dagarna, skriver nyhetsbyrån AFP.

Hälsodepartementet uppger att de har hittat höga halter av metanol i prover av hembränt risvin, vilket kan vara mycket giftigt. Men myndigheterna väntar också på svar från vattenprover.

Annons

Departementet varnar nu lokalbefolkningen från att dricka risvin och att ha extra god hygien vid hantering av mat och vatten.

Kambodja är ett av Asiens fattigaste länder och hälso- och säkerhetsnormer är näst intill obefintliga utanför storstäderna. I slutet av 2016 dog 15 människor och 78 skadades efter att ha druckit giftigt risvin. Ett år tidigare inträffade en liknande händelse med 19 dödsoffer och över 170 personer som insjuknade.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons