GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera skadade i maktprotest i Armenien

Tusentals personer har begett sig ut på gatorna för att protestera mot vad oppositionen beskriver som en maktkupp av Armeniens förre president Serzj Sargsian. Omkring 6 000 personer samlades i huvudstaden Jerevan på måndagen. En oppositionsledare och flera dussin andra personer skadades.(TT)
Publicerad 16 april 2018

Tusentals personer har begett sig ut på gatorna för att protestera mot vad oppositionen beskriver som en maktkupp av Armeniens förre president Serzj Sargsian.

Omkring 6 000 personer samlades i huvudstaden Jerevan på måndagen. En oppositionsledare och flera dussin andra personer skadades. Polis sköt tårgas och chockgranater mot folkmassan, som försökte tvinga sig igenom en avspärrning med taggtråd för att ta sig till parlamentsbyggnaden.

Serzj Sargsian var fram till i mars Armeniens president, en post han tillträdde 2008. Han handplockade själv sin efterträdare, Armen Sargisan.

Presidenten har en närmast ceremoniell roll. Utnämningen ska ses som en övergång från det tidigare systemet till ett nytt styre där makten ligger hos premiärministern och parlamentet.

Det styrande partiet, som innehar en majoritet i parlamentet, nominerade Serzj Sargsian i lördags. På tisdagen är det tänkt att parlamentet ska fatta beslut om han ska installeras som premiärminister. Inga andra kandidater ställer upp.

TT