Annons
Nyheter

Förlupen kula träffade sjukhuspatient i Rio

En förlupen kula som avlossades i en av brasilianska Rio de Janeiros våldshärjade förorter flög in på ett närliggande sjukhus och träffade en patient. Det var på lördagsmorgonen som kulan for in genom fönsterrutan.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

En förlupen kula som avlossades i en av brasilianska Rio de Janeiros våldshärjade förorter flög in på ett närliggande sjukhus och träffade en patient.

Det var på lördagsmorgonen som kulan for in genom fönsterrutan. Den 61-åriga kvinnan som låg i rummet i väntan på en operation träffades i ansiktet. Hennes tillstånd uppges vara stabilt, men hon riskerar enligt sina anhöriga att helt eller delvis förlora synen.

Annons

Strider mellan tungt beväpnad polis och narkotikagäng pågår dagligen i Rio de Janeiro och det har hänt tidigare att förlupna kulor träffar personer som inte är inblandade.

Förra året mördades närmare 64 000 människor i Brasilien och förra veckan rapporterade medier i landet att det hittills ser ut att bli fler i år. Enligt en rapport från en av Brasiliens största ideella organisationer som bevakar våldet mördas fler än sju personer i timmen i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons