Annons
Nyheter

Grekiska soldater plötsligt släppta i Turkiet

En turkisk domstol har oväntat släppt två grekiska soldater som suttit häktade sedan i mars anklagade för spionage sedan de olagligt korsat gränsen. Fallet har orsakat stora spänningar mellan regeringarna i Aten och Ankara.(TT)
Publicerad 14 augusti 2018

En turkisk domstol har oväntat släppt två grekiska soldater som suttit häktade sedan i mars anklagade för spionage sedan de olagligt korsat gränsen. Fallet har orsakat stora spänningar mellan regeringarna i Aten och Ankara.

Soldaterna ska dock fortfarande ställas inför rätta, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Anadolu. Det framgick inte om de skulle få återvända till Grekland. Premiärminister Alexis Tsipras välkomnar frisläppandet som han anser förbättrar förhållandet mellan de båda Natoländerna, vars relationer varit ansträngda i årtionden.

Annons

Frisläppandet äger rum samtidigt som Turkiet är inblandat i en bitter dispyt med USA, en annan Nato-allierad, vilket fått valutan liran att nå bottennivåer.

EU har stött Grekland i tvisten och uppmanat Turkiet att släppa soldaterna. Soldaternas egen version är att de kom vilse i dimman vid gränsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons