Nyheter

Osäkerhet bland republikanska väljare

Slaget om de republikanska väljarna står för dagen i ett vintersoligt New Hampshire. Jeb Bush laddar upp inför kvällens debatt med en energifylld frågestund på en grundskola i Bedford. Jublet stiger i skolmatsalen som klätts in med amerikanska flaggor och enorma Jeb-banderoller.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Jublet stiger i skolmatsalen som klätts in med amerikanska flaggor och enorma Jeb-banderoller.

””

Spontana applåder bryter ut bland de mestadels vita, äldre anhängarna.

””

Väljer mellan två

Med bara tre dagar kvar till New Hampshires primärval, det första i landet, kampanjar presidentaspiranterna frenetiskt i delstaten. Selfies ska tas, personliga frågor besvaras och så många händer som möjligt tryckas. En snabb rundfrågning i publiken på Jeb Bushs kampanjmöte visar dock att många fortfarande inte har bestämt sig för vem de vill stödja.

””
””

Zarka har med sig sin 15-årige son Chris och dottern Grace, 21 år. Grace Zarka säger sig vara partipolitiskt obunden, men lutar åt att ge Floridasenatorn Marco Rubio sin röst.

””

Vissa i publiken, som av lokal polis uppskattas till 700 personer stor, har dock tagit ställning för den förre Floridaguvernören. Pensionären Barabara Kuenzig bär Jebs klistermärke på bröstet.

””

Trump i fokus

I Bedford, väster om delstatens huvudstad Manchester, står kampanjskyltar för såväl Bush som Ohioguvernören John Kasich och förra HP-chefen Carly Fiorina framför de snöklädda New England-husen. Många väljare säger att de ska se den republikanska debatten, men understryker att de är trötta på förolämpningar och smutsiga kampanjer. Frågan är om affärsmannen Donald Trump, som hårt Twitterattackerat sina rivaler de senaste dagarna, kan befästa sin opinionsledning. Chris Galderi, professor i statsvetenskap vid Saint Anselm College i Manchester, säger att Trump utnyttjar att han inte är politiskt begränsad på samma sätt som sina konkurrenter.

””

TT