Nyheter

Höjd säkerhet i Thailand efter explosioner

Premiärministern i Thailand, Prayuth Chan-O-Cha, har beordrat höjd säkerhet i huvudstaden Bangkok efter det att två små bomber detonerat i shoppingcentret Siam Paragon på söndagskvällen. Två personer skadades lindrigt i attentatet.(TT)
Publicerad 2 februari 2015

Premiärministern i Thailand, Prayuth Chan-O-Cha, har beordrat höjd säkerhet i huvudstaden Bangkok efter det att två små bomber detonerat i shoppingcentret Siam Paragon på söndagskvällen. Två personer skadades lindrigt i attentatet.

Det är det första dådet sedan den tidigare premiärministern, Yingluck Shinawatra, störtades av militären i maj. Sedan dess har undantagstillstånd rått i Bangkok.

Militären, med juntaledaren Prayuth Chan-O-Cha, tvingade Shinawatra från makten efter stora demonstrationer. Hon anklagas för maktmissbruk i samband med ett kontroversiellt stödprogram för landets risbönder, och riskerar att stängas av från politiken i fem år.

-Jag har beordrat högre säkerhet eftersom detta involverar folkets välbefinnande ... Det här fallet visar att vi fortfarande behöver undantagstillstånd, säger Chan-O-Cha till reportrar.

Ingen har tagit på sig skulden för explosionerna.

TT