Nyheter

Iran ställer krav på Pakistan om väpnad grupp

Pakistan måste ta till "bestämda" åtgärder mot en väpnad grupp som tagit på sig en självmordsattack mot det iranska revolutionsgardet i sydöstra Iran i mitten av februari.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Pakistan måste ta till "bestämda" åtgärder mot en väpnad grupp som tagit på sig en självmordsattack mot det iranska revolutionsgardet i sydöstra Iran i mitten av februari. Det har Irans president Hassan Rohani krävt i ett telefonsamtal med Pakistans premiärminister Imran Khan, enligt den statliga iranska nyhetsbyrån Irna.

27 personer dödades i attacken mot en buss som tillhörde revolutionsgardet. Den sunnimuslimska gruppen Jaish al-Adl har tagit på sig dådet, liksom flera andra. Iran, och Indien, beskyller grannlandet och dess underrättelsetjänst för att inte agera mot terrorgrupper som använder pakistansk mark som basområden.

Nu har Rohani sagt till Khan att relationerna mellan länderna kan äventyras om inte Pakistan tar i med hårdhandskarna. Khan sade i sin tur att landets militär är gruppen i hasorna och att han snart kommer att ha "goda nyheter" för Iran.

TT