Nyheter

IS: Trump är en "fullkomlig galning"

Trumps tidigare uttalanden om att muslimer ska portas från landet passar som hand i handske för jihadistiska pr-maskinerier. "Den här killen är en fullkomlig galning.(TT)
Publicerad 14 november 2016

Trumps tidigare uttalanden om att muslimer ska portas från landet passar som hand i handske för jihadistiska pr-maskinerier.

"Den här killen är en fullkomlig galning. Hans hat mot muslimer kommer att göra vårt jobb mycket lättare, för vi kan rekrytera tusentals", säger Abu Omar Khorasani, en högt uppsatt IS-ledare i Afghanistan.

USA:s blivande president har tidigare uttalat att han vill ha ett tillfälligt inresestopp för muslimer och förbjuda invandring och inresa från "vissa länder som historiskt exporterat terrorism". Uttalanden som både IS-ledare och ledare för talibangrupper anser kommer att underlätta rekryteringen av stridande till terrorgrupperna.

Valet av Trump har väckt uppståndelse världen över. Även bland IS-anhängare:

"Trumps vulgaritet kommer att genera (de arabiska) tyrannerna och utöka jihadfältet", skrev bland en IS-anhängare i ett chattforum strax efter det att det stod klart att Trump vunnit valet.

TT