Nyheter

Israeliska militärer dömda för misshandel

En militärdomstol i Israel har dömt tre militärer till minst sex och en halv månads fängelse efter att ha funnit dem skyldiga till misshandel av två palestinska fångar. Domarna är en del av en rättslig uppgörelse där de tre åtalade också degraderas till meniga, uppger armén i ett uttalande.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

En militärdomstol i Israel har dömt tre militärer till minst sex och en halv månads fängelse efter att ha funnit dem skyldiga till misshandel av två palestinska fångar. Domarna är en del av en rättslig uppgörelse där de tre åtalade också degraderas till meniga, uppger armén i ett uttalande.

De tre militärerna har erkänt att de överfallit och skadat palestinierna en kort tid efter en attack den 13 december i fjol där två israeliska soldater dödades av eldgivning vid en busshållplats på den ockuperade Västbanken.

I torsdags rev Israel ett boningshus som tillhörde en palestinier som anklagas för att skjutit de båda soldaterna till döds och även för att ha hjälpt till i samband med en annan attack där ett spädbarn dödades.

TT