Nyheter

Japansk fiskare gav björn på käften

Kanske underskattade björnen hur snabbt och hårt den 63-årige mannen kunde slå, kanske hade den en dålig dag. Ingen utomstående kan med säkerhet veta - endast den segrande har framträtt när Japans medier frossat i storyn som fått symbolisera människans seger över naturen.(TT)
Publicerad 2 september 2016

Kanske underskattade björnen hur snabbt och hårt den 63-årige mannen kunde slå, kanske hade den en dålig dag. Ingen utomstående kan med säkerhet veta - endast den segrande har framträtt när Japans medier frossat i storyn som fått symbolisera människans seger över naturen.

I en intervju med tv-kanalen TBS berättar mannen hur kragbjörnen dök upp från ingenstans när han fiskade vid en bäck i bergen nordväst om Tokyo. Den lurvige besten på 190 centimeter kastade sig över honom - men han hängde inte läpp utan ställde sig i en klassisk karateställning.

””

Fiskaren slog om och om igen mot björnens ögon. Till slut tvingades den gå till reträtt och lunkade skamset i väg. Mannen lyckades därefter ta sig till ett sjukhus där han fick vård för sina skador.

TT