Annons
Nyheter

Hård kritik efter kommentarer om McCain

Två nedsättande kommentarer om Arizonarepublikanen John McCain har fått politiker i USA på båda sidor att gå i taket. Den tidigare amerikanske presidentkandidaten McCain är svårt sjuk i cancer och ses av många som en krigshjälte.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

"Får jag påminna er om att min make har en familj, sju barn och fem barnbarn".

Så skriver Cindy McCain, den 81-årige republikanska senatorn John McCains hustru, i en tweet där Kelly Sadler - medarbetare vid Vita husets kommunikationsavdelning - är taggad. Detta sedan amerikanska medier rapporterat att Sadler vid ett internt möte om John McCains motstånd mot att utnämna Gina Haspel som ny CIA-chef sagt att det inte spelar någon roll för "han är ändå döende".

Annons

Anklagelse från militärkollega

Vita huset förnekar inte Sadlers ord, men skriver i ett uttalande:

"Vi respekterar senator McCains tjänstgöring för vår nation och han och hans familj finns i våra böner under denna svåra tid."

Under torsdagen fälldes ytterligare en hård kommentar riktad mot McCain. Det var när den tidigare löjtnanten Thomas McInerney, som också deltog i Vietnamkriget, intervjuades i tv-kanalen Fox Business Network . McInerney förklarade i intervjun att han vet att tortyr fungerar som förhörsmetod eftersom tortyr hade fått McCain att lämna ifrån sig hemlig information under dennes tid som krigsfånge i Nordvietnam.

””

De båda uttalandena kritiseras hårt från flera håll. Förutom fru McCaine skriver bland andra den republikanske kongressledamoten Walter Jones på Twitter att han finner påhoppen "upprörande och oacceptabla".

"Absoluta botten"

"Folk har undrat när anständigheten för den här administrationen skulle nå den absoluta botten. Det hände igår." twittrar demokraten och tidigare vicepresidenten Joe Biden, som tjänstgjorde samtidigt som McCain i senaten under flera decennier.

John McCain diagnostiserades i fjol med en hjärntumör. Han är en av det republikanska partiets mest högljudda kritiker mot president Donald Trump.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons