Nyheter

Källor: Ingen folkomröstning om utträdesavtal

Det brittiska Labour-partiet har sedan tidigare tillkännagivit att man inte ställer sig bakom kraven på en ny brexitomröstning.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Det brittiska Labour-partiet har sedan tidigare tillkännagivit att man inte ställer sig bakom kraven på en ny brexitomröstning.

Nu kommer uppgifter om att man inte heller tänker stödja några förslag gällande folkomröstningar om de möjliga avtal som beslutas av det brittiska underhuset , så länge det inte handlar om en "skadlig Tory-brexit", som exempelvis premiärminister Theresa Mays avtal, uppger källor nära Labour-ledningen för The Independent.

Om uppgifterna stämmer är det en tydlig förändring jämfört med hur det lät förra veckan, då Labour meddelade att man var berett att stödja en folkomröstning om alla sorters "seriösa" utträdesavtal som kan komma att klubbas igenom av parlamentet.

Nyheten lär dra igång spekulationer huruvida detta är ett tecken på att Labour-ledaren Jeremy Corbyns huvudsakliga fokus ligger på att få till en majoritet för en mjuk brexit, där Storbritannien fortsatt är en del av EU:s inre marknad.

Nästa vecka ska underhuset rösta om Mays hårt kritiserade avtal för andra gången.

TT