Annons
Nyheter

Kinas och Nordkoreas ledare i möten

Kinas och Nordkoreas ledare har träffats. Statlig kinesisk tv har visat bilder på Kinas president Xi Jinping och hans nordkoreanska kollega Kim Jong-Un när de promenerar längs vattnet i den nordöstliga kinesiska staden Dalian, nära den nordkoreanska gränsen.(TT)
Publicerad 8 maj 2018

Ledarna har haft möten under både måndagen och tisdagen enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Det är det andra personliga mötet ledarna emellan sedan Kim Jong-Un tog över makten 2011. Det första mötet som hölls i mars var ett försök att reparera relationerna mellan Kina och Nordkorea som varit spända efter att Kina stött FN-ledda sanktioner mot regimen i Pyongyang, som svar på landets kärnvapentester.

Annons

Roll i fredssamtal

””

Även Kim Jong-Un verkade nöjd.

””

Samtalet handlade om "bilaterala frågor" och Xi ställde sig bakom samtal mellan Nordkorea och USA, uppger Nya Kina. Enligt experter som AFP pratat med är Kina angeläget om att spela en roll i framtida fredssamtal mellan Nord- och Sydkorea.

Möte mellan USA och Nordkorea

USA:s president twittrade strax efter att mötet blev känt att även han kommer ha samtal med Xi senare under tisdagen.

"Jag kommer prata med min vän Kinas president Xi under morgonen. Huvudämnet kommer att vara handel, där bra saker kommer hända, och Nordkorea, där relationer och tillit byggs", skriver Trump på Twitter.

Ett möte mellan Trump och Kim planeras och tros bli verklighet inom de närmsta månaderna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons