Nyheter

Kissie: Aldrig sysslat med smygreklam

Bloggprofilen Alexandra "Kissie" Nilsson hävdar att hon aldrig sysslat med smygreklam. Detta i en kommentar om den unika dom som slår fast att två av hennes inlägg stridit mot marknadsföringslagen.(TT)
Publicerad 1 februari 2018

Bloggprofilen Alexandra "Kissie" Nilsson hävdar att hon aldrig sysslat med smygreklam. Detta i en kommentar om den unika dom som slår fast att två av hennes inlägg stridit mot marknadsföringslagen.

"Samtliga inlägg har alltid varit reklammarkerade, målet rör sig alltså inte om smygreklam utan om otydlig reklammarkering", skriver Nilsson i ett inlägg på sin blogg.

Det är Patent- och marknadsdomstolen som prövat tre av hennes inlägg och bedömt att reklammarkeringarna i två av dem är för otydliga då de placerats allra sist. Sker detta igen ska hon betala 100 000 kronor i vite.

"Som jag har sagt flera gånger kommer jag aldrig syssla med smygreklam eller har heller gjort det. Jag har ingenting att dölja och jag har valt att ha en öppen och tydlig relation med mina följare", skriver Nilsson, och tillägger att "det inte varit fråga om några uppsåtliga, omfattande eller särskilt klandervärda överträdelser".

Det tredje inlägget, som alltså frias, var märkt med "sponsored post" högst upp.

TT