Annons
Nyheter

Fem döda i helikopterolycka i Tadzjikistan

Fem personer har omkommit i en helikopterolycka i ett bergsområde i Tadzjikistan. Det rör sig om tre ryska klättrare och två tadzjiker från helikopterbesättningen som dog när helikoptern gjorde en "hård landning", enligt lokala myndigheter.(TT)
Publicerad 13 augusti 2018

Fem personer har omkommit i en helikopterolycka i ett bergsområde i Tadzjikistan. Det rör sig om tre ryska klättrare och två tadzjiker från helikopterbesättningen som dog när helikoptern gjorde en "hård landning", enligt lokala myndigheter.

Tolv andra klättrare och en besättningsmedlem överlevde olyckan. De har hämtats av en räddningshelikopter. Ytterligare räddningshelikoptrar kom till platsen och bidrog till sökandet efter överlevande. Tio av de överlevande klättrarna är ryssar, en är vitryss och en är spanjor.

Annons

Bergsbestigarna var på väg att återvända efter en vandring uppför det berömda Ismoili Somoni, den forna Sovjetunionens högsta bergstopp, när olyckan inträffade på söndagen.

Landets turistnäring skakades så sent som för två veckor sedan av en attack i vilken fyra västerländska cykelturister dödades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons