Annons
Nyheter

Knarkdömde polischefens chefer inför rätta

Fyra höga före detta och nuvarande polischefer i Finland har ställts inför rätta, i sviterna av knarkhärvan kring den förre chefen för narkotikapolisen i Helsingfors Jari Aarnio. Poliserna anklagas för att ha känt till hans olagliga arbetsmetoder.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Fyra höga före detta och nuvarande polischefer i Finland har ställts inför rätta, i sviterna av knarkhärvan kring den förre chefen för narkotikapolisen i Helsingfors Jari Aarnio. Poliserna anklagas för att ha känt till hans olagliga arbetsmetoder.

Bland annat ska polischeferna enligt åklagaren inte ha fört register över Aarnios tipsare, och ha försett verifikat över utgifter med falska brottskoder. På så sätt har man omöjliggjort övervakning av polisens verksamhet, rapporterar STT.

Annons

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot är en av de åtalade.

Jari Aarnio dömdes till sammanlagt 13 års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Aarnio misstänks till och med ha känt till mordplanerna på en tungt belastad brottsling med kopplingar till Arlandarånet 2002, men låtit bli att ingripa, skriver Hufvudstadsbladet. Mannen lönnmördades i Helsingfors 2003.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons