Annons
Nyheter

Gripen för medhjälp i Parisattack

Spansk polis har gripit en fransman misstänkt för att ha levererat vapen till Amedy Coulibaly, som dödade fem personer i en judisk butik i Paris i januari 2015, uppger Spaniens inrikesdepartement. Den 27-åriga mannen greps i området kring staden Málaga på tisdagen i en gemensam insats med fransk polis.(TT)
Publicerad 13 april 2016

Spansk polis har gripit en fransman misstänkt för att ha levererat vapen till Amedy Coulibaly, som dödade fem personer i en judisk butik i Paris i januari 2015, uppger Spaniens inrikesdepartement.

Den 27-åriga mannen greps i området kring staden Málaga på tisdagen i en gemensam insats med fransk polis. Han uppges vara hemmahörande i den franska kommunen Sainte-Catherine och ska vara ledare för ett vapenhandlarnätverk.

Annons

"Han lämnade grannlandet (Frankrike) några veckor efter Parisattacken för att undkomma polisen, och slog sig ned I Málagaprovinsen varifrån han fortsatte sina illegala aktiviteter med falska identitetshandlingar", skriver polisen i ett uttalande.

Coulibaly genomförde sin attack bara dagar efter att två andra gärningsmän skjutit ihjäl tolv personer vid satirtidningen Charlie Hebdos redaktion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons