GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många saknade efter vulkanutbrott

Anhöriga till offren för vulkanutbrottet i Guatemala har börjat begrava sina döda släktingar, samtidigt som fortsatt aktivitet från vulkanen fått många att evakuera.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Anhöriga till offren för vulkanutbrottet i Guatemala har börjat begrava sina döda släktingar, samtidigt som fortsatt aktivitet från vulkanen fått många att evakuera.

””

Samtidigt fick rökpelare från vulkanen räddningsarbetare som varit kvar i området att lämna av rädsla för ett nytt utbrott. Myndigheterna beslutade redan i torsdags att tills vidare stoppa sök- och räddningsarbetet med hänvisning till de svåra förhållandena.

Minst 109 människor har konstaterats döda efter utbrottet från Volcán de Fuego, "Eldvulkanen", i söndags. Fortfarande saknas närmare 200 människor.

Myndigheterna har fått skarp kritik för att man inte i tid insåg hur allvarligt utbrottet var, och därmed kom igång sent med evakueringar.

TT