Nyheter

Minst 20 indier dödade i Jemen

Minst 20 indier dödades när den saudiledda arabiska alliansen genomförde flygattacker mot misstänkta bränslesmugglare i två båtar i den lilla hamnen i al-Khokha, uppger lokala fiskare och andra invånare. Inga myndighetspersoner var tillgängliga för kommentarer om uppgifterna.(TT)
Publicerad 8 september 2015

Minst 20 indier dödades när den saudiledda arabiska alliansen genomförde flygattacker mot misstänkta bränslesmugglare i två båtar i den lilla hamnen i al-Khokha, uppger lokala fiskare och andra invånare. Inga myndighetspersoner var tillgängliga för kommentarer om uppgifterna.

Enligt Houthirebellernas nyhetsbyrå Saba dödades också 15 civila när alliansens stridsflygplan anföll mål i och omkring huvudstaden Sanaa, som hålls av rebellerna. Sjukhuskällor uppger att 15 civila dödades i liknande attacker på måndagen.

Samtidigt klargör Qatar att landet sänt 1 000 soldater för att delta i striderna i Jemen på alliansens sida. Landet har tidigare deltagit i flygattackerna, men det antas vara första gången som stridande marktrupp skickas.

Därmed ska alliansen - som också består av Saudiarabien, Förenade arabemiraten och Bahrain - ha cirka 10 000 soldater i marktrupperna för strid i Jemen.

TT