Annons
Nyheter

Misstänkt hedersmord på italienare i Pakistan

En far och hans son har gripits av polisen i Pakistan för det misstänkta hedersmordet på familjens dotter, en italiensk 25-åring kvinna med pakistanska rötter. Den 25-åriga kvinnan var bosatt i Brescia i norra Italien och besökte släktingar i Pakistan när hon dog.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

En far och hans son har gripits av polisen i Pakistan för det misstänkta hedersmordet på familjens dotter, en italiensk 25-åring kvinna med pakistanska rötter.

Den 25-åriga kvinnan var bosatt i Brescia i norra Italien och besökte släktingar i Pakistan när hon dog. Familjen påstod att dottern avled av en kronisk sjukdom, men obduktionen visade att hon strypts till döds.

Annons

Den polis som leder mordutredningen säger att kvinnan var kär i någon i Brescia men att familjen inte godkände äktenskapet, och att hon vägrat att gifta sig med andra män som familjen föreslagit.

Enligt människorättsgrupper i Pakistan mördas hundratals kvinnor varje år av familjemedlemmar eller släktingar. Vanliga förklaringar till morden är att kvinnorna anses ha kränkt släktens heder genom att rymma hemifrån, umgås med män utanför familjen eller att ha brutit mot konservativa föreställningar om hur en kvinna ska bete sig.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons