Nyheter

Ledare för islamistgrupp dödad

Den högste ledaren för Jabhat Fateh al-Sham - före detta al-Nusra-fronten som hade koppling till al-Qaida - har dödats i Aleppo. Han dödades i ett flyganfall. Regimtrogna styrkor har tagit kontroll över det viktiga distriktet Ramoussah i de södra delarna av staden.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Den högste ledaren för Jabhat Fateh al-Sham - före detta al-Nusra-fronten som hade koppling till al-Qaida - har dödats i Aleppo. Han dödades i ett flyganfall.

Regimtrogna styrkor har tagit kontroll över det viktiga distriktet Ramoussah i de södra delarna av staden. Det innebär att regeringsstyrkorna lyckats ta tillbaka nästan alla områden som rebellgrupper avancerat till under en månadslång offensiv.

Regimstyrkorna tog tillbaka området efter våldsamma strider mot rebeller, islamister och jihadister som gått samman i striderna om det delade Aleppo, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien.

Det innebär att östra Aleppo, som kontrolleras av oppositionella styrkor och som sedan i söndags befinner sig under ny belägring, skärs av ytterligare.

TT