Annons
Nyheter

Nessie-fynd var gammal rekvisita

Nej, mysteriet med sjöodjuret i Loch Ness fick inte sin lösning den här gången heller. Fyndet som gjorts nyligen visade sig vara en tio meter lång modell, rekvisita till en film om det skotska monstret.(TT)
Publicerad 13 april 2016

Nej, mysteriet med sjöodjuret i Loch Ness fick inte sin lösning den här gången heller. Fyndet som gjorts nyligen visade sig vara en tio meter lång modell, rekvisita till en film om det skotska monstret.

Efter inspelningen av filmen "The private life of Sherlock Holmes" 1970 försvann "odjuret" i djupet, meddelar turistorganisationen Visit Scotland.

Annons

En undervattensrobot arbetar just nu med att göra den första högupplösta kartan över Loch Ness botten. Sjön är över 750 meter djup, och legenden om ett sjöodjur har förbryllat i många år. Under tidigare försök att hitta "Nessie" har bland annat påträffats ett bombplan från andra världskriget och flera fartygsvrak.

Sjön och dess mysterium är en turistmagnet. Visit Scotland beräknar att inkomsterna från turister som hoppas få en glimt av "Nessie" uppgår till närmare 700 miljoner kronor årligen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons