Annons
Nyheter

Nordkorea: USA vilseleder

Att Nordkorea öppnat för att kärnvapennedrusta har ingenting att göra med de ekonomiska sanktionerna och omvärldens press på landet. Det hävdar Pyongyang via den statliga nyhetsbyrån KCNA.(TT)
Publicerad 6 maj 2018

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och den sydkoreanske presidenten Moon Jae-In enades om att sträva efter en fullständig kärnvapennedrustning vid sitt möte i slutet av april.

Under de senaste åren har FN och USA vidtagit allt hårdare ekonomiska åtgärder mot Nordkorea i takt med att landet fortsatte med sina robot- och kärnvapentester. Men USA "vilseleder den allmänna opinionen" genom att hävda att det är detta som lett till den senaste tidens avspänning, skriver KCNA.

Annons

Nyhetsbyrån citerar också en talesperson för Nordkoreas utrikesdepartement som varnar USA för att öka sin militära närvaro i regionen och lyfta frågor om mänskliga rättigheter. Sådant agerande riskerar att förstöra "den med möda uppnådda stämningen av dialog".

USA:s president Donald Trump, som planerar att inom kort träffa Kim Jong-Un, har meddelat att han tills vidare kommer att behålla sanktionerna och pressen på Nordkorea. Han har också hävdat att det är hans tuffa hållning som lett till det diplomatiska genombrottet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons