Annons
Nyheter

Ny vändning i L'Oréal-härva

Först slog hon larm om att hennes stenrika mor förleddes av folk som ville komma åt förmögenheten. Nu är Françoise Bettencourt Meyers själv anklagad för brott. Modern Liliane Bettencourt, arvtagare till skönhetsimperiet L'Oréal, är Europas rikaste kvinna och 93 år.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Modern Liliane Bettencourt, arvtagare till skönhetsimperiet L'Oréal, är Europas rikaste kvinna och 93 år. Turerna runt den gamla damen har de senaste åren lett till flera rättegångar. Skuggor har fallit också på Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy som anklagats för att ha tagit emot olagliga kampanjbidrag.

På torsdagen förhördes dottern Françoise av rättväsendet om ett stort lån till moderns kamrer. Lånet från Françoise Bettencourt Meyers till Claire Thibout 2012 var på 300 000 euro, och det är det och en större penninggåva som nu ifrågasätts. Hon anklagas för att ha försökt påverka ett vittne.

Annons

För drygt ett år sedan dömdes åtta personer i Liliane Bettencourts omgivning för att ha utnyttjat arvtagerskans vacklande hälsa och omdöme för egen vinning, bland dem en fotograf och två personer som haft i uppdrag att förvalta förmögenheten.

Françoise Bettencourt Meyers har varit pådrivande i att skingra kretsen runt modern och minska deras inflytande på henne. Flera av de dömda hävdar att de fällts på falska vittnesmål.

Straffet för Françoise Bettencourt Meyers kan, om anklagelserna kan styrkas, bli upp till tre års fängelse och dryga böter, skriver Le Monde.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons