Annons
Nyheter

Nytt tecken på amerikansk-pakistansk oenighet

I ett nytt tecken på de försämrade relationerna med USA har Pakistan förvägrat en amerikansk diplomat som var inblandad i en dödlig trafikolycka att lämna landet.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

I ett nytt tecken på de försämrade relationerna med USA har Pakistan förvägrat en amerikansk diplomat som var inblandad i en dödlig trafikolycka att lämna landet. Ett militärt amerikanskt fraktflygplan som särskilt flugits till en bas utanför Islamabad för att hämta diplomaten har därför fått lämna Pakistan utan honom, rapporterar pakistanska medier.

En domstol i Islamabad har sagt att det är oklart om den diplomatiska immuniteten gäller sedan amerikanens bil kört på en 22-årig motorcyklist som omkom.

Annons

Pakistan har också beslutat att begränsa rörelsefriheten för amerikanska diplomater i landet, efter att Washington vidtagit liknande åtgärder för pakistansk diplomatisk personal i USA.

Relationerna har försämrats sedan USA:s president Donald Trump i början av året beslutade hålla inne militärt stöd till Pakistan med motiveringen att landet inte gör tillräckligt i kampen mot terrorismen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons