Annons
Nyheter

Oligarks firma betalade Trumps advokat

En firma med kopplingar till en rysk oligark har betalt Donald Trumps advokat Michael Cohen över en halv miljon dollar genom ett skalbolag, rapporterar The New York Times. Samma bolag användes av Cohen när han betalade den tidigare porrstjärnan Stormy Daniels för att hålla tyst om en affär med Trump.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

En firma med kopplingar till en rysk oligark har betalt Donald Trumps advokat Michael Cohen över en halv miljon dollar genom ett skalbolag, rapporterar The New York Times. Samma bolag användes av Cohen när han betalade den tidigare porrstjärnan Stormy Daniels för att hålla tyst om en affär med Trump.

Tidningen har tagit del av dokument om Cohens skalbolag Essential Consultants, som visar tidigare okända transaktioner. Bland insättningarna förra året kom runt en halv miljon dollar från Columbus Nova, ett investeringsbolag vars största kund är oligarken Viktor Vekselberg. En konsult för företaget säger till tidningen att betalningen var ett konsultarvode som inte har med Vekselberg att göra.

Annons

Tidigare i år blev Vekselberg stoppad och förhörd på en flygplats som en del i specialåklagaren Robert Muellers utredning om samröre mellan personer i Trumps stab och Ryssland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons