Annons
Nyheter

Bilkrasch i London misstänkt terrordåd

Tre personer har skadats sedan en 29-årig bilförare kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorhandling. Polisen håller på att undersöka två adresser i Birmingham och en i Nottingham med anledning av händelsen.(TT)
Publicerad 14 augusti 2018

Polisen håller på att undersöka två adresser i Birmingham och en i Nottingham med anledning av händelsen.

””

Ensam förare

Annons

Den gripne föraren, som är misstänkt för terrorbrott, är 29 år gammal, uppger polisen. Enligt säkerhetsminister Ben Wallace är han brittisk medborgare med utländsk bakgrund. Mannen var ensam i bilen, som fortfarande genomsöks. Inga vapen har hittats. 29-åringen har hittills inte velat samarbeta med utredarna, enligt Basu.

Bilen krockade med flera cyklister och fotgängare innan den kraschade in i säkerhetsbarriärerna utanför parlamentet på tisdagsförmiddagen. Tre personer har förts till sjukhus. En av dem har allvarliga, men inte livshotande skador.

"Mina tankar går till de skadade och jag vill tacka polis och räddningstjänst för deras snabba och modiga agerande", twittrar premiärminister Theresa May. Händelsen fördöms också av Londons borgmästare Sadiq Khan.

Från andra sidan Atlanten skriver USA:s president Donald Trump: "Ännu en terrorattack i London... Dessa djur är galna och måste hanteras med hårdhet och styrka!".

Fel sida av vägen

En anställd på BBC berättar hur han sett hur bilens förare, till synes medvetet, köra in i en grupp cyklister innan bilen kraschade in i säkerhetsbarriären.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons