GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PLO krävs på terrorskadestånd

En jury i en domstol i New York kräver palestinska organ på 218 miljoner dollar (motsvarande drygt 1,8 miljarder kronor) i skadestånd till amerikanska offer för sex olika terrorattacker i Israel mellan 2002 och 2004. Palestinska advokater avvisar kraven.(TT)
Publicerad 23 februari 2015

En jury i en domstol i New York kräver palestinska organ på 218 miljoner dollar (motsvarande drygt 1,8 miljarder kronor) i skadestånd till amerikanska offer för sex olika terrorattacker i Israel mellan 2002 och 2004. Palestinska advokater avvisar kraven.

Efter en dags överläggningar finner juryn Palestinska myndigheten (PA) och paraplyorganisationen PLO skadeståndsskyldiga på 25 olika punkter. Attackerna krävde totalt 33 människors liv och skadade 390 andra.

Elva amerikanska familjer hade lämnat in stämningen och hävdade att PA och PLO stöttat attackerna - som utfördes av medlemmar av islamistiska Hamas och av al-Aqsa-martyrernas brigader.

PA:s advokater sade i förra veckan att organisationen inte kan hållas ansvarig för de "galna och hemska" attackerna och hävdade att gärningsmännen agerade helt utan sanktion uppifrån.

TT