Nyheter

Polis drabbade samman med migranter

Polis och migranter har drabbat samman på den grekiska turistön Kos. Öns borgmästare varnar för att flyktingsituationen kan leda till "blodbad". Svenska resebolag följer utvecklingen. Tumult utbröt i tisdags bland hundratals migranter på en idrottsarena.(TT)
Publicerad 12 augusti 2015

Tumult utbröt i tisdags bland hundratals migranter på en idrottsarena. De hade flyttats dit efter att ha bott i veckor längs Kos stränder och vägar.

Polisen använde brandsläckare och batonger mot migranterna. Det är inte klart vad det var som startade våldet, men det bröt ut dagen efter det att en grekisk polis blivit avstängd efter att ha slagit en pakistansk migrant och svingat en kniv mot honom.

"Blodbad" väntar

Enligt FN har 124 000 migranter som flytt från krigszoner som Syrien kommit över Medelhavet till Grekland i år. Kos borgmästare Yorgon Kyritis säger att ön inte klarar tillströmningen av migranter och varnar för att "blodbad" väntar. Han påstår att det nu finns 7 000 migranter utöver öns befolkning på 30 000 invånare.

Kravallpolis och polisförstärkningar från närliggande öar ska skickas till Kos.

Turister påverkas inte

Svenska resebolag ställer sig avvaktande. Än så länge har svenska turister inte påverkats av situationen, uppger de. Däremot har turister fått möjligheten att ta med sig extra bagage med förnödenheter och gåvor till migranterna.

Fritidsresor har noga följt utvecklingen under senaste månaderna.

””

Inte heller Apollo planerar att ställa in resor till Kos.

””

TT