Annons
Nyheter

Puigdemont vill inte återväljas

Carles Puigdemont, den avsatte och landsflyktige regionpresidenten i Katalonien, säger sig inte vilja bli återvald till posten. I stället föreslår han att den politiske nykomlingen Quim Torra efterträder honom som ledare för den nordspanska regionen.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Carles Puigdemont, den avsatte och landsflyktige regionpresidenten i Katalonien, säger sig inte vilja bli återvald till posten. I stället föreslår han att den politiske nykomlingen Quim Torra efterträder honom som ledare för den nordspanska regionen.

Spanska regeringen sökte genom en domstolsinlaga på onsdagen stoppa en lag som klubbades av regionparlamentet i förra veckan - en lag som skulle tillåta Puigdemont att återväljas i sin frånvaro. Om inte hans parti Tillsammans för Katalonien lyckas utse en ledare senast den 22 maj måste nyval hållas, vilket partiet vill undvika.

Annons

Puigdemont är på flykt undan det spanska rättssystemet efter den illegala folkomröstningen och efterföljande katalanska självständighetsförklaringen i höstas. För närvarande befinner han sig i exil i Berlin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons