Nyheter

IS tappar gränsområde mot Turkiet

Turkiet och syriska rebellstyrkor har pressat tillbaka IS från de gränsområdena mot Turkiet som terrorgruppen hittills har kontrollerat. Det uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar det syriska inbördeskriget från Storbritannien.(TT)
Publicerad 4 september 2016

Turkiet och syriska rebellstyrkor har pressat tillbaka IS från de gränsområdena mot Turkiet som terrorgruppen hittills har kontrollerat. Det uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar det syriska inbördeskriget från Storbritannien.

"IS har förlorat kontakten med världen utanför efter att ha förlorat de återstående orterna" meddelar SOHR i ett uttalande.

I och med at terrorgruppen tappar gränsområdet mot Turkiet förlorar den en viktig transitväg för material och nyrekryterade IS-medlemmar. Gruppen kontrollerar dock fortfarande stora områden inne i Syrien och Irak.

Tidigare under söndagen kom uppgifter om att syriska regeringsstyrkor återtagit områden i den hårt ansatta storstaden Aleppos sydvästra delar. Även i det fallet kommer rapporterna från SOHR.

Armén uppges bland annat ha återtagit kontrollen över två militärhögskolor i området. Återtagandet föregicks av kraftigt bombardemang och flera upprepade försök innan man kunde driva bort rebellerna i området.

TT