Nyheter

Rolling Stone förtalade skola

Tidningen Rolling Stone, dess ägare och en reporter har gjort sig skyldiga till förtal. Utslaget, som meddelades i en amerikansk domstol på fredagen, bottnade i ett reportage om en gruppvåldtäkt på University of Virginia i USA. Skolan stämde både journalisten och hennes arbetsgivare.(TT)
Publicerad 4 november 2016

Tidningen Rolling Stone, dess ägare och en reporter har gjort sig skyldiga till förtal. Utslaget, som meddelades i en amerikansk domstol på fredagen, bottnade i ett reportage om en gruppvåldtäkt på University of Virginia i USA.

Skolan stämde både journalisten och hennes arbetsgivare. Den federala domstolen i Charlottesville, Virginia, kom fram till att de hade spritt kränkande uppgifter om personal på universitetet, som framställts som obenägen att ta itu med uppgifter om övergrepp mot studenter.

Reportaget publicerades både på internet och på papper 2014. Tidningen drog så småningom tillbaka reportaget, sedan det uppstått frågetecken kring uppgifter från den student som sade sig ha blivit utsatt för våldtäkten.

Målet fortsätter; skadeståndsbeloppet har inte fastställts.

TT