GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ryssland anklagas för omfattande cyberangrepp

Regeringsunderstödda ryska hackare har enligt USA och Storbritannien infekterat routrar över hela världen. Det beskrivs som en spionagekampanj riktad mot myndigheter, företag och operatörer som tillhandahåller viktig infrastruktur.(TT)
Publicerad 16 april 2018

Amerikanska och brittiska myndighetsföreträdare och säkerhetsorgan utfärdar en gemensam varning för cyberattackerna.

Attacken från "ryska statsstödda aktörer" riktas mot statliga och privata myndigheter och företag som bland annat tillhandahåller viktig infrastruktur samt de styrsystem som möjliggör verksamheten, heter det. Syftet är att spionera, komma över företagshemligheter och andra uppgifter samt skapa en plattform för framtida offensiva cyberangrepp.

Vita husets koordinator för cybersäkerhet, Rob Joyce, säger att USA och dess allierade med "hög" säkerhet kan säga att det är Ryssland som ligger bakom den "breda" attacken, rapporterar BBC.

En brittisk regeringskälla säger att attacken är "ännu ett exempel på Rysslands likgiltighet för internationella normer och global ordning". Källan sänder också ett meddelande till Moskva:

””

TT